Urban Athletics Series Deventer en TRI HARD Series

Afgelopen weekend was het weer ouderwets druk voor Playmakers! Zowel de Urban Athletics Series te Deventer, als de TRI HARD Series Amsterdam Bosbaan konden ‘’corona-proof’’ doorgang vinden.

Op zaterdag 26 september heeft de Urban Athletics Series weer plaatsgevonden. Deze keer was Deventer de plek waar de jeugd kennis kon maken met de Atletieksport.

Op de vroege morgen mocht het team van Playmakers de mobiele atletiekbaan opbouwen op het Grote Kerkhof in Deventer. Na het klaarleggen van de baan, startte om 10:00 het programma van de Urban Athletics Series, waar topatleten Eefje Boons en Emma Oosterwegel de lokale jeugd meenamen in hun sport.

Rode draad door het evenement was het onderdeel hordenlopen. Eefje Boons (meervoudig Nederlands Kampioen horden) gaf een clinic aan de enthousiaste jeugd van Deventer over hoe je dit onderdeel van de atletieksport het best kunt beoefenen: “Het was heel leuk om tegen de kinderen wedstrijdjes te doen en om ze te leren wat ik weet. Ik heb natuurlijk aandacht besteed aan de horden, mijn eigen onderdeel, maar ook de basisdingen in het sprinten, zoals hoe spring je nou uit een startblok.’’

Aan de andere kant van de baan stond Emma Oosterwegel, regerend Nederlands kampioene op de vijfkamp, om de aanwezige jeugd te enthousiasmeren voor de sport. “Al die kinderen vonden het heel leuk om zo midden in de stad te kunnen sporten, dat gaf mij ook weer energie. Het was leuk om te zien dat iedereen het zo naar hun zin had. Ik kom zelf uit een atletiek-nest, dus voor mij was het een logische keuze, maar ik hoop nog veel kinderen te inspireren met dit soort momenten!”

Naast de Urban Athletics Series op 26 September, werd op zaterdag en zondag ook de TRI HARD Series op de Bosbaan te Amsterdam georganiseerd. Een geweldige triatlon in de Randstad met een totaal van 1500 deelnemers, op deze ruime locatie natuurlijk volledig corona-proof. De snelste sprint werd op zaterdag gelopen in 58 minuten en 42 seconden door Wouter Dijkshoorn, en de winst van de snelste sprint-estafette is gerealiseerd door The Moon Walkers in één uur, 6 minuten en 10 seconden. Gefeliciteerd allen! Op naar de aankomende evenementen!