#WelkomClaudia

De komende maanden wordt het Playmakers-team bijgestaan door een nieuw talent: Claudia Kemps! Deze 21-jarige belofte zal het team gaan bijstaan in de vormgeving en grafisch werk. Net als bij elke andere spelerpresentatie gebruikelijk is, stellen wij Claudia hieronder aan jullie voor!

Playmakers: Claudia, welkom bij Playmakers! Jij bent in september 2019 begonnen aan je carrière en inmiddels, een kleine anderhalf jaar later, maak jij de transfer naar Playmakers. Hoe kunnen we jou het best omschrijven?
Claudia: Ik omschrijf mezelf als iemand die betrouwbaar, spontaan, sportief en sociaal is. Ik hou van gezelligheid en mensen om me heen, daardoor werk ik graag in groepen, maar ik kan ook goed zelfstandig werken. Ik ben resultaatgericht en zal dan ook niet stoppen voordat ik mijn taak voltooid heb. Verder heb ik een passie voor creativiteit.

Waar kijk jij het meest naar uit, het komende halfjaar?
Ik kijk het meeste uit naar het werkzaam zijn in het echte werkveld. Ik hoop mijn kennis te kunnen toepassen en mezelf verder te ontwikkelen. Daarnaast kijk ik heel erg uit om te zien hoe het er aan toe gaat bij PlayMakers!

Heb je je al een beetje verdiept in je nieuwe team?
Ik heb helaas het hele team nog niet ontmoet, maar ik kijk er erg naar uit. Op de foto’s lijkt iedereen gezellig en leuk. Ik verwacht dat iedereen sportief is. En aangezien mijn leven voor een groot deel bestaat uit sporten lijkt het me superleuk om samen activiteiten te ondernemen en natuurlijk wel van ze te winnen, want verliezen als nieuweling kan natuurlijk niet, haha!

Hoe ben jij zelf sportief actief?
Zonder sporten kan ik niet leven, al vanaf jongs af aan speelt sport bij ons in de familie een belangrijke rol. Sport wordt niet alleen fanatiek beoefend maar ook gevolgd via tv en social media. Nadat ik heel mijn jeugd heb gehockeyd bij HC Nuenen hockey ik alweer 3 jaar bij de club Oranje-Rood (Eindhoven). Daarnaast mountainbike, boks en hardloop ik in mijn vrije tijd. Hoog op mijn bucketlist staat minimaal één keer elke sport geprobeerd te hebben. Dus ik zou van mezelf zeggen dat ik erg actief ben op het gebied van sport.

Met welke extra kennis/vaardigheden hoop jij je stage af te sluiten?
Ik heb het geluk dat ik al best veel kennis heb kunnen en mogen opdoen tijdens mijn studie, maar aan het einde van mijn stage hoop ik meer kennis opgedaan te hebben binnen de sportevenementenbranche. Sportevenementen hebben altijd mijn interesse gehad en het lijkt me superleuk als ik er aankomend halfjaar achter kom hoe het er allemaal te werk gaat. Het echte werkveld is heel anders dan de casussen die we krijgen binnen de opleiding.

Wat was jouw favoriete sportmoment, persoonlijk en van een ander?
Over mijn eigen favoriete sport moment hoef ik niet lang na te denken. Ik kijk graag terug op mijn hockeyseizoen in 2014-2015. Ik speelde op dat moment in de A2 bij HC Nuenen. Ik durf ook wel te zeggen dat ik op dat moment het leukste hockeyteam had waar ik ooit in gespeeld heb. We waren een grote vriendinnengroep, op het veld waren we bloedfanatiek en buiten de wedstrijden was het supergezellig. Dit hockeyjaar bestond uit drie competities, twee veldcompetities en één zaalcompetitie. Dit seizoen maakt mijn favoriete sportmoment omdat we elke competitie, dus 3 keer in één jaar, kampioen zijn geworden. En als linksvóór/spits was ik de topscoorder met in de drie competities bij elkaar opgeteld 96 goals.

Ik heb de wedstrijd Nederland-Spanje op het WK 2014 vaak beschreven als favoriete sportmoment, omdat deze anders uitpakte dan verwacht. Iedereen hoopte op een overwinning maar durfde het niet te roepen. En dan begint de wedstrijd met 0-1 achterstand en is de moed in de schoenen gezakt, maar dan vallen de doelpunten en zit je met open mond en vol verbazing en plezier te kijken en winnen we ook nog met 5-1!

Als ik kijk naar het afgelopen jaar dan kunnen we wel zeggen dat het een sportjaar is dat totaal anders is verlopen dan dat we hadden gehoopt. Mijn favoriete sportmoment in 2020 is het succes van de wielerploeg Jumbo-Visma tijdens de Tour de France. Helaas heeft Jumbo-Visma de tour niet kunnen uitrijden met een gele trui, maar gedurende de Tour hebben ze mooie zeges gepakt.

 

Tot slot, welk sportevenement hoop jij nog eens te bezoeken/bij te werken?
Ik zou heel graag een keer een rugbywedstrijd tussen Australië en Ierland bezoeken, omdat ik de sport leuk vind om te zien, maar ook omdat ik de sfeer rondom zo’n wedstrijd prachtig vind. Het zijn rivalen van elkaar maar alleen op het veld, want op de tribune zit iedereen door elkaar. Daarnaast vind ik het respect binnen de sport mooi om te zien. De scheids wordt zo goed als nooit tegengesproken en een rode kaart is echt een taboe.

Het eerstvolgende evenement waar ik aan wil deelnemen is een obstacle course run, zoals de Spartan Race, omdat ik zelf al mee heb gedaan aan hardloopevenementen en deze evenementen je heel anders uitdagen. Ik vind het niet erg om mijn handen vies te maken en echt te moeten strijden om de finish te halen, dat geeft mij uiteindelijk alleen maar een nog beter gevoel dat het me is gelukt!