Invictus Games groot succes met 100.000 bezoekers

Het zonovergoten Zuiderpark werd in een week bezocht door bijna honderdduizend bezoekers, het evenement mocht zich in grote belangstelling van de media verheugen. De kijkcijfers bij de NOS en BBC voor de openingsceremonie waren prachtig, het dagelijkse programma op beide zenders werd ook goed bekeken. Daarmee heeft Nederland én de wereld nog maar eens kennis kunnen maken met het speciale karakter van de Invictus Games. Het evenement gaat niet in eerste instantie om het winnen van medailles, maar om de weg naar herstel van de militairen. Velen van hen hebben in oorlogssituaties fysieke of mentale trauma’s opgelopen. De Invictus Games Foundation gebruikt de kracht van sport om deze groep te helpen zichzelf te hervinden.

Al sinds de openingsceremonie op zaterdag 16 april was de sfeer in het tot Invictus Games Park omgedoopte Zuiderpark uniek. Er was niet alleen ruimte voor sportieve inspanning, maar ook voor entertainment (in de vorm van concerten en optredens van onder meer diverse militaire orkesten, DI-RECT, Nick & Simon en Waylon) en – niet in de laatste plaats – bezinning en connectie.

Tijdens de openingsceremonie werd een geel bankje geïntroduceerd. Het is de bedoeling dat overal ter wereld gele bankjes komen waarop mensen naar elkaars verhalen kunnen luisteren. Het werkt helend als je een luisterend oor treft. Diverse organisaties hebben al gezegd het idee te omarmen.

Tijdens het evenement werd door één van de Nederlandse Invictus-deelnemers, Ronald van Dort, een onderscheiding uitgereikt aan Sander de Bont, de collega die hem in 2008 tijdens een missie in Uruzgan (Afghanistan) het leven redde. Mart de Kruif: “Zulke verhalen maken de Invictus Games bijzonder, je raakt daar iedereen mee. Als je iemand, na 12 donkere jaren, hier de stap het veld op ziet maken, temidden van zijn kameraden, weet je dat dit veel meer dan zomaar een sportevenement is. Daar ben ik vooral trots op.”

De volgende Invictus Games worden, van 9 tot 16 september 2023, in Düsseldorf gehouden. In Den Haag werd bovendien bekendgemaakt dat de Invictus Games van 2025 in Vancouver en Whistler worden gehouden. In Canada zullen voor het eerst ook enkele wintersporten aan het programma worden toegevoegd.


In opdracht van TIG SPORTS werd PlayMakers ingezet voor de conversational marketing (mobiele app invulling & marketing, e-mailmarketing, sms-campagnes, app activaties en content creatie).