Grootste FIFA20-event in NL: eDivisie Finals

In opdracht van de eDivisie verzorgden wij de communicatie en ticketing voor de grote finale in AFAS Live. Op zaterdag 15 februari gingen de acht beste eDivisie teams met elkaar de strijd aan voor de nationale titel FIFA20 en werd er 50.000 euro prijzengeld verdeeld.

eDivisie Finals
De eDivisie Finals zijn een unieke belevenis voor alle EA SPORTS FIFA 20-fans. Gedurende een hele dag wordt AFAS Live omgebouwd tot een stadion, waar duizenden toeschouwers live kunnen genieten van wedstrijden op wereldniveau en spectaculair entertainment.

In de FIFA FANZONE kunnen fans het opnemen tegen eDivisiespelers in een zogenaamde “Beat the Pro”. Uiteraard zijn er consoles aanwezig waar de fans tegen elkaar kunnen spelen. De eDivisiespelers van alle 18 eredivisieclubs zijn aanwezig tijdens de eDivisie Finals, net als de bekende commentatoren van de eDivisie.

PEC Zwolle wist na een lange dag met de schaal naar huis te gaan. Met ruim 1600 bezoekers was het evenement een succes en smaakt zo’n dergelijk evenement naar meer.

Klanten DreamHack en Eredivisie tevreden
Met de eDivisie Finals legt de eDivisie, samen met haar partner DreamHack, een krachtig fundament voor de verdere ontwikkeling van EA SPORTS FIFA esports wereldwijd. Arnoud Schonis, Project Manager eSports van de Eredivisie CV, licht toe: “Met de spectaculair vernieuwde opzet van de eDivisie, het aanhoudende commitment van onze clubs en het organiseren van deze grootschalige eDivisie Finals, versterken we onze naam als meest professionele FIFA esports-competitie ter wereld. Door meer aandacht te besteden aan het gegeven dat onze spelers veel bezig zijn met hun fysieke gezondheid en vaak betrokken zijn bij maatschappelijke projecten, willen we de publieke draagkracht verder uitbreiden en zo stappen blijven maken. Natuurlijk helpt een spectaculaire beleving als vandaag daar ontzettend bij.”

“Na zo een geweldig en succesvol event met duizenden aanwezige fans, gecombineerd met hoe de nieuwe opzet van de competitie is ontvangen, zien wij dat als een bevestiging dat we op de juiste weg zijn. Sterker nog, dit moeten we nog verder uitbouwen. Wij zijn heel trots op wat er vandaag gerealiseerd is door de betrokken en hardwerkende mensen die betrokken zijn met esports in Nederland, maar ook op de geweldige fans en de spelers die van wereldklasse zijn, en die ons vandaag verwend hebben met spectaculaire EA SPORTS FIFA-actie”, zegt Sanne Ravn Faxoe, Director of eFootball bij DreamHack SportsGames, en vervolgt:

Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zoiets als dit gezien heb in de tijd dat wij met EA SPORTS FIFA werken. Vandaag heeft de lat hoog gelegd voor toekomstige evenementen.”