Groot feest in Capelle: Capelle Bruijst

Afgelopen zaterdag 22 september vond het stadsfeest ‘Capelle Bruijst’ en de ‘CentrumXpeditie’ plaats. Verspreid over maar liefst 8 locaties in Capelle aan den IJssel, met verschillende (kinder)activiteiten, de sloop van de Rabobank, de officiële opening van de vernieuwde bibliotheek en top-optredens op de mainstage! In opdracht van de Gemeente Capelle aan den IJssel verzorgden wij de productie van dit stadsfeest. 

Op het Stadsplein in het centrum van Capelle waren verschillende activiteiten en een groot podium met optredens. De officiële start van de sloop van de Rabobank vond plaats en hier was Bob de Bouwer natúúrlijk bij aanwezig! Bovendien werden er optredens gegeven door ‘Just Friends’, ‘’Timber’ en ‘The Moondogs’. Ook werden er verschillende prijzen uitgereikt namens de CentrumXpeditie van de Gemeente Capelle aan den IJssel.

Activiteiten voor kinderen
De Gemeentewerf werd omgebouwd tot een waar kinder evenement! Met een groot activiteitendorp, schminken, een theater met leuke optredens, suikerspinnen en popcorn, was er voor de kinderen genoeg te beleven.

Klassieke muziek
Het ‘Van Cappellenhuis’ gaf een individuele klassieke bijdrage aan het stadsfeest. Op deze prachtige locatie waren klassieke mini-concerten te horen. Performer en multi-instrumentalist Reinier Sijpkens en jonge top-talenten Anuschka Pedano (altviool) en Maria Pedano (hobo en zang) traden hier op.

In het Slotpark kon je genieten van optredens van Duo Beyond Limits, Continuous Brass en Duo Naiades. Deze idyllische plek is bij uitstek geschikt voor lichte klassieke muziek. Ook kon je hier een  heerlijk hapje en drankje krijgen, verzorgd door Restaurant Perceel.

Jongeren
Het gezellige Cultuurpodium van Capelle ‘CAPSLOC’ gaf een vet jongerenfeest. Op het podium waren verschillende optredens van (Capelse) artiesten. Vanaf 18.45 uur barsten het slotfeest op de mainstage van Capelle Bruijst los!

Slotfeest op de mainstage
Achter het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel gingen alle voetjes van de vloer. Met spetterende optredens van grote artiesten en een geweldig enthousiast publiek was het één groot feest! De talentvolle opkomende singer-songwriter uit Capelle aan den IJssel ‘Marvin Dee’ trapte af, waarna het de beurt was aan radio-dj Menno de Boer! Verder grote namen als Re-Play, Sjors van den Eerenbeemt band, Kimberly (TVOH), Jennie Lena en last but not least: Milli Vanilli (Fab Morvan)! Allemaal aanwezig op het mooie stadsfeest in Capelle aan den IJssel.


Opdracht: Online evenementencommunicatie en content voor het Festival Capelle Bruijst
Opdrachtgever: Gemeente Capelle a/d IJssel en Exposelect