Eerste Urban Pole Vault Series een feit

De Duitse Anne Berger heeft vandaag in Apeldoorn de eerste editie van de Urban Pole Vault Series gewonnen bij de vrouwen. Op vrijdagavond in Alphen a/d Rijn werd de achttienjarige derde achter Killiana Heymans en Marijke Wijnmaalen. Een dag later, zonder de nummer 1 en 2 van Alphen, sprong de Duitse zichzelf naar een derde plek. In Wormerveer won haar maatje Anna Sailer (DUI) de wedstrijd, waardoor beide met hetzelfde aantal algemene punten de finaledag begonnen.

In Apeldoorn wist Berger wel een goede sprong af te leveren, wat Sailer niet lukte. Hiermee pakte Anne Berger de eerste titel van de Urban Pole Vault Series. De dagoverwinning ging naar Laurie Choteau (FRA).

Bij de mannen werd de wedstrijd stilgelegd door een vervelende val tijdens het inspringen. Hierdoor werd er ook geen officiële winnaar gekozen.

De Urban Pole Vault Series is een initiatief van PlayMakers samen met Bureau Touché. Het evenement is opgezet om de sport dichterbij de mensen te krijgen en hierdoor meer aandacht te krijgen. Topatleten Femke Pluim, Eelco Sintnicolaas en Menno Vloon zijn mede initiatiefnemers, om via deze weg meer financiele middelen op te halen voor hun weg naar Tokyo 2020.


Opdracht: eigen concept en volledige uitvoering
In samenwerking met: Bureau Touché